tips 1 till 7

Vad är viktigt för en bra hemsida?

En bra hemsida är avgörande för en verksamhets närvaro och framgång online.
Viktiga faktorer att tänka på är att skapa ett professionellt intryck, förbättra synligheten online, erbjuda tillgänglighet 24/7, fungera som ett effektivt marknadsföringsverktyg, och stärka kundrelationer. 

För att uppnå detta bör underhåll av hemsidan prioriteras för att säkerställa dess funktionalitet, användarvänlighet och aktuellt innehåll.

Innehållsförteckning

Underhåll av hemsida

hur du undviker problem med underhåll

För att säkerställa att din hemsida är pålitlig och trygg för dina besökare är det som ägare viktigt att regelbundet genomföra underhåll av webbplatsen.

En osäker eller ofta nere hemsida kan orsaka stor skada för ditt företag eller din blogg. Det finns dock flera enkla sätt att säkra din hemsida och se till att den fungerar som den ska. Låt oss ta dig igenom våra tips om hur du kan underhålla din hemsida här nedanför.

1: Uppdatering

Uppdatera alltid din webbplattform och tillägg. Att ha en föråldrad webbplattform eller tillägg på din hemsida kan skapa säkerhetsproblem och leda till att din hemsida hackas eller kraschar. Se till att alltid uppdatera din webbplattform och tillägg till den senaste versionen. Detta hjälper till att fixa kända säkerhetsproblem och förbättrar prestandan.

2: Säkerhetskopiera

Skapa regelbundna säkerhetskopior. Att regelbundet säkerhetskopiera din hemsida är ett viktigt steg för att säkra din hemsida. Om din hemsida skulle krascha eller hackas kan du återställa den till en tidigare version. Det finns flera plugins som gör det enkelt att skapa regelbundna säkerhetskopior och lagra dem på en säker plats, du kan även göra det manuellt med hjälp av en FTP klient, du kan läsa mer om det här, men det är en avancerad metod och vi håller oss till enklare metoder i denna artikel.

3: Säkerhet

Använd en säkerhetsplugin. Ett plugin kan hjälpa till att upptäcka och förhindra hackningsförsök och andra säkerhetsproblem på din hemsida. Det finns många olika säkerhetsplugin att välja mellan, men se till att välja en som är pålitlig och har bra recensioner.

4: SSL

Använd en SSL-certifiering. En SSL-certifiering är ett viktigt verktyg för att skydda din hemsida och dess besökare. En SSL-certifiering krypterar dataöverföringar mellan webbservern och användarens webbläsare, vilket gör det svårt för obehöriga att få tillgång till känslig information.

5: Övervaka din hemsida

Det är viktigt att övervaka din hemsida regelbundet för att se till att den fungerar som den ska. Använd en övervakningstjänst som kan meddela dig direkt om din hemsida går ner eller upplever problem.

6: Optimering

Optimera dina bilder och videoklipp. Att ha stora bilder eller videoklipp på din hemsida kan göra den långsam och mindre användarvänlig. Se till att optimera dina bilder och videoklipp för att minska filstorleken och öka hastigheten på din hemsida.

7: Håll koll på din databas

Optimera prestanda och säkerhet genom att rensa din webbplatsdatabas regelbundet. Att rensa upp databasen hjälper att bibehålla en snabb och säker hemsida. Med hjälp av tillgängliga plugins kan du enkelt genomföra denna viktiga åtgärd. Minska belastningstiden och förbättra användarupplevelsen genom att eliminera oanvända filer, gamla posttyper och onödig data.

Låt oss hjälpa dig

Nu har vi gått igenom 7 tips om hur du kan säkerställa ditt underhåll på din hemsida på ett effektivt sätt. Genom att följa dessa råd kan du vara trygg i att din hemsida förblir snabb, stabil och säker för både besökare och sökmotorer. 

Kom ihåg att underhåll och säkerhet är kontinuerliga processer, så se till att uppdatera din hemsida regelbundet och ta backup av allt viktigt innehåll. 

Om du inte känner dig säker på att utföra alla dessa uppgifter på egen hand, tveka inte att kontakta oss

Johan Alkemyr

Johan Alkemyr – CEO UnityWebb

Relaterade Artiklar

SSL säkerhet

Säkerhet på Internet

9 oktober 2023

Vad menas med ssl? Vad är SSL? Secure Sockets Layer, är en...

Läs mer
epost marknadsföring

E-postmarknadsföring: 7 tips för succé

27 september 2023

Vad är e-postmarknadsföring? E-postmarknadsföring är när företag använder e-post för att reklamera...

Läs mer
Underhåll av hemsida

7 tips om underhåll

14 april 2023

Vad är viktigt för en bra hemsida? En bra hemsida är avgörande...

Läs mer

    Vi kan ringa upp dig!

    Vanligtvis ringer vi upp nästkommande vardag mellan 09:00 - 17:00. Får vi inget svar gör vi ett nytt försök samma vardag, efter angiven tid.